A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez és a célzott hirdetésekhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat/eltávolításukat.
Rendben
Menü

Kozmetikumok (argán olaj)

Az argán olaj összetétele és hatása

Számos esszenciális zsírsav van benne, amelyek 80%-a telítetlen. E-vitamin forrás a bőrnek, magas az antioxidáns tartalma is, valamint öregedésgátló és erős hidratáló képessége van, míg a fitoszterolok a sejtmembránok megújításáért felelősek. Kiváló bőrfeszesítő hatása van, gyulladásgátló, gombaölő, sejt regeneráló hatású, nem véletlenül gyakori összetevője az érett bőrre készült arckrémeknek is.

A kozmetikai készítmények alkalmazása

Fizikailag, tenyérre simítva az argán olaj állagát tekintve inkább krémes, jól kenhető, így az egyszeri felhasználásnál nem érdemes 1-2 cseppnél többet használni,gyorsan felszívódik, nincs zsíros utóérzet. A színe arany barna és nehezen avasodik, vagyis sokáig eláll. Külső alkalmazásnál elegendő a pörkölés nélküli változat. (Az eljárás során egy vaslapon, még a darálás előtt megpirítják a magokat.)

Rendezés:

Keresés